Az Isteni Hang

Mi céllal teremtetett az Univerzum és mi emberek? Mi az az erő, ami az egész Univerzumot irányítja? 


Istent megérteni a jelenlegi emberi intelligenciánkkal olyan, mint átúszni a folyót kezek és lábak nélkül. Olyan illúziókat kellene bennük széttörni a megértéshez, amire az emberiség még nem érett. 


Isten egy teremtő intelligencia mely jelen van minden lépésben, minden tekintetben és minden atomban. Itt van bennünk, itt van köröttünk. Az Egy, amely sokszorosan jelenik meg. 


Einstein nem hitt a Biblia féltékeny es hiú Istenében, aki feltétlen hűséget és imádatot követelt. Úgy gondolta, hogy a Biblia emberi alkotás. De arra következtetésre jutott, hogy tartalmaz mélységes igazságokat is. Ha az ember makacsul kitart amellett, hogy Isten egyenlő a bibliai Istennel, akkor tévúton jár. A Biblia istene az ember teremténye, egy olyan képzet, amit azért találtunk ki, hogy nagyobb biztonságban érezzük magunkat, hiszen így van aki oltalmaz és vigasztal minket.


Ki teremtette az Univerzumot? 

Nem mondhatjuk, hogy egész univerzum keletkezése, a nagy bumm csupán a véletlen műve lenne. Ilyen hiba nem csúszhatott egy ilyen tökéletes tervbe. Azt a bumm-ot valami elindította… Ha megvizsgálom a számítógép alaplapját, annak a szerkezetét akkor egész biztosan tudom, hogy valami intelligens lény tudatosan hozta létre valami céllal. Nem a véletlen műve. Nem csak úgy ott termett. Ehhez mérten megfigyeltük már, hogy milyen bonyolult az egész Univerzum? Milyen pontos szervezésre van szükség egy naprendszer működtetéséhez vagy egy élet megfoganásához? Nyilvánvaló, hogy ez egy végtelen összetett és sokkal-sokkal bonyolultabb és intelligensebb szervező elvet kíván, mint egy alaplap létrehozása. Kétség nem fér hozzá, hogy az egész Univerzumot egy végtelenül intelligens Teremtő alkotta. És miért ne láthatnánk be azt is, hogy a Teremtés mögött is van egy szándék.


De mi ez a szándék? Mi céllal teremtetett az Univerzum és mi emberek? 

Nagyon rég óta kutatják és vizsgálják az Univerzum anyagát, összetételét, erőit és törvényeit. De nem lehet benne valami üzenet az atomokon túl? Ha csak az anyagot nézzük, az olyan mintha kezembe venném a Háború és békét és megnézném milyen papírra íródott, milyen tintával, milyen súlya van a könyvnek, de nem olvasnám el mit üzen, mi volt az író a szándéka az írással. 


A tudomány túl sok figyelmet szemmel a látható dolgokra, azaz Univerzum tintájára és papírjára ahelyett, hogy megvizsgálná a zenéjét, a hangját. Lehetséges lenne, hogy amikor az Univerzumot vizsgáljuk elegendő lenne csak hardverra figyelni ahelyett, hogy megvizsgálnánk a szoftverét is? Mikor pontosan tudjuk, hogy a számítógép működtetéséhez kell a tökéletes hardver, de a szoftver a lényeg, ami az egészet irányítja.


Tehát mi lehet az Univerzum szoftvere? Mi az az erő, ami az egész Univerzumot irányítja? 

1965-ben két asztrofizikus egy antennát tesztelt, amikor felfigyeltek egy különleges, az Univerzum minden pontjáról érkező háttérzajra. Először azt hitték, hogy hibás az antenna, de aztán megértették, hogy a zajt a nagy robbanáskor leírt ősi fény keltette, amit már korábban használtak az Univerzum korának kiszámításához. Voltaképpen az Univerzum visszhangja.

Erre rá lehet hangolódni.

Erre hangolódok, mikor dolgozom és írok.

És ezt tanítom a Lélekhang tanfolyamon is. 

A világegyetem sokkal több, mint az őt alkotó hardver. Az ember is sejtekből, szövetekből, szervekből, vérből és idegekből épül föl. Ez a hardver. De sokkal több ennél. Bonyolult struktúra az ember, akinek tudata van, gondolkodik, álmodik, vágyik. Vagyis sokkal, de sokkal többek vagyunk az alkotórészeink összességénél. 


A testünk a hardver, amelyen a tudatunk szoftvere fut. 
Univerzum a hardver, amelyen Isten szoftvere fut.
 
Képzeld el amint egy gyerek belép a világ leghatalmasabb könyvtárába, ahol milliónyi könyv van hatalmas polcokon több nyelven íródva. A gyerek tudja, hogy valaki megírta őket, azt is tudja, hogy szólnak valamiről, de azt nem tudja, hogy kiírta őket és azt sem, hogy miről szólnak. Sejti, hogy az egész könyvtár valamilyen rend szerint szervezett, de ez a rend számára titokzatosnak tűnik.
Mi is olyanok vagyunk, mint ez a gyerek. Az Univerzum pedig olyan, mint ez a hatalmas könyvtár. Az Univerzum törvényeit és erőit valaki megteremtette valamilyen céllal és valamely számunkra még érthetetlen rend szerint. Homályosan értjük a törvényeket, nagyvonalakban felfogjuk a rendet és felszínesen érzékeljük is. De akárcsak a gyerek, mi sem ismerjük az részleteket. De valami, amiben biztosak lehetünk: az egész könyvtárat valamilyen szándékkal építették fel. Ha nem tudjuk elolvasni a könyveket, nem ismerjük meg az üzeneteinket. Ilyen az Univerzum is.
 
Ha a nagy robbanás által felszabadított energia egy icipicivel gyengébb lett volna, a tágulás visszafordult volna. Ha pedig egy icipicivel erősebb lett volna, olyan gyorsan szétszóródott volna az anyag, hogy ki se tudtak volna alakulni a galaxisok. Elég lett volna egy icipici változtatás és az egész Univerzum nem alakulhatott volna ki. De ugyanez igaz minden apró rezdülésére az Univerzumnak, azaz minden mértani pontossággal megtervezett.

Mindenben van ritmus, mindenben van szimmetria. A rend úgy emelkedik ki a káoszból, mintha valami láthatatlan karmesternek engedelmeskedne. Megfigyeltétek már ezt a ritmust a testünkben? Szinkron van a légzésben, a szívdobogásban, a vérkeringésben. Ha a nők sok időt töltenek együtt más nőkkel, valami módon összehangolódik a menstruációs ciklusuk. De a szinkron nem csak az élő dolgok kizárólagos sajátja. Az élettelen anyag is ugyanarra a ritmusra táncol.


Honnan ered ez a ritmus? 

Az Univerzum zenéje a fizika törvényeinek ritmusára szól. Felfedezték, hogy az élő rendszerek és az élettelen anyag, ugyanannak az egyenletnek engedelmeskedve szinkronizálódik. Akármilyen kaotikusnak látszik, de valójában minden determinált és előre meghatározott szabályoknak engedelmeskednek.


Szabad akarat
Vajon meddig vagyunk szabadok a döntéseikben? Sokáig azt gondolták, hogy szabadon döntünk, de a tudományos felfedezések fokozatosan szűkítették ezt a szabadságunkat. Felfedezték, hogy a döntéseink noha szabadnak tűnnek valójában számtalan tényező következményei. Pl., ha úgy döntök, hogy eszem akkor ezt a döntést a tudatom hozta vagy a testem egyik biológiai szükséglete diktálta? Ha egy bolygó a Nap körül kering, vagy egy elektron az atommag körül kering, az nem azért van, mert így tartja kedve, hanem azért, mert erre kényszerítik a fizika törvényei. Minden viselkedésnek van valami oka és nem spontán jön létre. Lehet, hogy nem ismerjük az okát, de akkor is van. 


Mivel mi is atomokból állunk, melyek a fizika törvényeinek engedelmeskedve szerveződtek komplex módon, így ami viselkedésünk is determinisztikus. Tehát döntéseink szabadnak tűnnek, de nem teljesen. Minden döntésünket olyan tényezők határozzák meg, amelyeknek a befolyásáról sokszor egyáltalán nem is tudunk. (Megjegyzem, hogy ezt kezeli és fejti meg a Lélekhang). A szabad akarat valójában olyan pici, hogyha számokkal akarnánk leírni akkor 1% lenne és ez a teljes emberi élettervre vonatkozik, tehát az egyén vállalt életfeladatára. Egy életfeladatot (komplett csomag) képtelenség letudni egy inkarnáció alatt. Ez a 1% szabad akarat azonban óriási felfordulást is eredményezhet, mert képes valaki szabad akaratával több ember életét befolyásolni, így a fizika törvényeinek engedelmeskedve újabb és újabb leszületéseket generál magának. Általánosságban elmondható, hogy egy életterv igen kis valószínűséggel oldható meg egy inkarnációs ciklus alatt, de törekedni kell rá, mert a döntéseink nemcsak a saját és a többi ember életét befolyásolják, hanem az Univerzum sorsát is. Igaz, hogy egy-egy döntés kismértékben, de ha sok millió ember mind a helyes úton járna, igen hamar áthangolhatnánk a környezetünket és sokkal élhetőbb életet élhetnénk. Tehát a szabad akaratot én nem forszíroznám, mert van, de minek…


A világegyetem hihetetlen mértékű pontossággal arra jött létre, hogy élet legyen benne és ez nem véletlen hiszen az idők kezdete óta erre van programozza. Mi lehet a célja az Univerzumnak a mi létezesünkkel?


Az élet itt a földön a nap tevékenységétől függ. A nap nem fog örökké létezni. Ha ember lenne, már 40 éves lenne, ami azt jelenti, hogy valószínűleg túl van a létezése felén. A csillagunk napról napra fényesebb és fokozatosan melegíti fel a bolygónkat, míg el nem pusztítja a bioszférát. Majd a nap akkorára duzzad, hogy óriási vöröscsillaggá alakul, amelynek növekvő felszíne elnyeli az összes belső bolygót. Magát a Földet is elnyeli majd és elmerül abban a pokoli kemencében. Ugyanez a folyamat a többit csillaggal is lejátszódik. Egymás után fognak felforrósodni és meghalni. Születnek is új csillagok. De tudjuk, hogy már most is egyre kevesebb új csillag születik, mert fogynak az őket alkotó elemek, tehát fogyóban van az ősi hidrogén. Néhány milliárd év múlva nem fog több csillag születni. Csillagok fokozatos kihallásával a galaxisok egyre sötétebbek lesznek, mígnem egy napon mind megszűnik és az Univerzumból egyetlen óriási temető lesz tele fekete lyukakkal. De még a fekete lyukak is eltűnnek, amikor az anyag teljesen visszaváltozik energiává. De nincs értelme mindent úgy szervezni, hogy megjelenhessen az élet csak azért, hogy utána eltűnjön. 


Azért lett a világegyetem ilyen pontosan megalkotva, hogy lehetővé tegye az élet születését. De nem akármilyen életét, az intelligens élet születését. 


A Bibliában az áll, hogy a világegyetem egy fényrobbanással kezdődött. Mondta Isten legyen világosság és lőn világosság. Ez a bibliai kifejezés igaz. 
De milyen világosság? Itt a fejedben a világosság… a TUDAT FÉNYE. 


Az emberiség nem az Univerzum célja, hanem az eszköze. Az energia anyagot, az anyag pedig életet szül. Az élet intelligenciát. És az intelligencia mit fogsz szülni? Istent. Az intelligencia Istent szül.

Az Univerzum azért létezik, hogy létrehozza azt az intelligenciát, ami majd létrehozza a következő Univerzumot. Az Univerzum végső célja az, hogy újra teremtse Istent és mi eszközei vagyunk ennek az aktusnak. 


Miért nem a célja, hanem az eszköze? Mert rajtunk embereken keresztül tud leérkezni az isteni energia az anyagba és formálni azt. Az egésznek az alapja pedig a szellemi fejlődés. A szénatomra épülő élőlények nem lesznek képesek fennmaradni évmilliók múlva, amikor a kozmikus feltételek megváltoznak. De más atomokra épülő élőlények igen. Testileg is át kell alakulnunk.


Tehát ha akarjuk, ha nem: Ébredni kell! 


Filotás Mária

Lélekhang oktatás

Lélekhang oktatás - mi is ez?

Ember Ébredj!

Esettanulmány - családi minták

Ember Ébredj!

Ember Ébredj!

Mesteri munkák: Bali

Mesteri munkák: Bali

Az izgalom varázsa

Az izgalom varázsa

Az Isteni Hang

Az Isteni Hang