Írásaim

Filotás Mara

Írásai

Élet a kutyával - 1. rész

Eldöntendő kérdések

Az emberi és állati lelkek közös feladata, hogy jobban megértsük, és a lelki fejlődésben támogassuk egymást. A kutyáknak ebben kiemelt szerepe van, hiszen egyre többen élnek velük együtt az emberi élettérben. A legtöbb embernek azonban kevés a tudása és az információja ahhoz, hogy jól tudjanak együtt élni a kutyákkal - és ne teremtsenek ezzel például újabb karmát.

Bővebben...:

Pál Utcai Fiúk

Magam sosem járok (jártam – mostantól mondjuk inkább így) színházba. Ugyanis tinédzser koromban több színházi darabot megtekintve, pont elengedőnek tartottam azokat, hogy egy életre eltekintsek tőle. A legtöbb darab amit annak idején láttam, vagy túl művészi és unalmas volt, s ezt a jól berögzített véleményemet meg is tartottam magamnak, jó mélyre elsüllyesztve a tudatalattimba, nem engedvén senkinek hogy kipöckölje onnan. 

Bővebben...:

Gondolatok karácsonykor

Karácsonyi izzók a fákon, de miközben nézed, gondolsz-e a természetre? Arra a sok önzetlen áldozatra, ami most a szobában van felállítva. Miért lett ilyen népszerű a karácsonyfa és honnan indult, hogyan került a nappaliba?

Bővebben...:

Mese a hattyúról

 

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy hattyú, aki gyönyörű, kecses mozgásával az összes többi Hattyú közül kitűnt. Nem volt nála szebb, kedvesebb és odaadóbb. Történt egyszer, hogy meglátta őt a herceg, aki olyannyira elgyönyörködött a hattyú szépségében, hogy azt kívánta bárcsak ő is hattyú lehessen, hogy a hattyú madarat meghódíthassa.

Bővebben...:

Mesteri munkák: Bali

Béke honolt a tájon bármerre jártam. Balin az emberek némák és hangosak is egyben.

Bővebben...:

Közhírré tétetik

Fázisokban fogom írni. Kilenc fázisban szólítom meg a tükröt és a mese folytatódik! 

Bővebben...:

A Lelkiismeret Kapuja

Jelenleg egy mesekönyvön dolgozom, mely ihletett égi közvetítés által lehozott mesékből áll. Tanulság és élmény a gyermeknek, és ugyanígy a felnőttnek. Minden egyes mese egy tanítás, és a rajzok, melyek ezt formába öntik (Gácsi Ágnes festőművész által) szintén tele vannak szimbólumokkal. A könyv húsvétra fog kijönni, sok egyéb meglepetéssel együtt.

Bővebben...:

Az élet...

Az élet szüntelen körforgás, állandó mozgás. Minden, ami változásban van: él. Minden, ami áll: az elmúlás része. 

Bővebben...:

Vajon miért írok?

Ki vagyok én, nem tudom. Vagy talán nagyon is tudom. 
Egy senki, egy létező, egy darabka a nagy egészből. 
Ám ez a darabka hallatja a hangját, fejét magasra tartja, büszke a magyarra.  Bővebben...:

Átalakulóban...

Világunk átalakulóban, sok ember érzi már a láthatatlan valóságot, ám mégis még kevesen vagyunk. Tiszta szívemből kívánom, hogy te is lépj kapcsolatba mestereddel, hiszen addig nem lehet teljes az életed.

Bővebben...:

Kérdezz! Felelek!

Kapunyitás / Várható csodák és nehézségek (2012.október)

Bővebben...:

A lélek hívó szava

2012. szeptember

A világ tele van érzelemmel és benne sok lélek hívó szavával. De nem halljuk őket, mert elnyomja a zaj, mely a bennünk zúgó háborútól hangos.

Bővebben...:

Elkezdődött...

Vannak akik nem látják át, hogy a negatív események ma a világban igencsak pozitívak.

Bővebben...:

Gondolatok, versek, ódák

Világomban minden rendben, miután a magány síneket vájt a lelkembe, hogy átrobogjon rajta a halál. Amint ez megtörtént, az élet elindult útnak…

Bővebben...:

Tanmese

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy öreg halász, aki naponta kijárt a tengerre és rendszerint sok halat fogott.

Bővebben...: